Numerot eivät valehtele. Rahat ovat loppu. Olet samassa veneessä. Numerot ovat todellisia, konkreettisia, niitä ei voi tulkita ideologisesti. Ja tässä veneessä sinä ja sinun pienet lapsesi ja tuo sinun tyhjää haukkuva huonojalkainen koirasikin hukkuvat maailmantalouden purevaan tulimereen ulisten, jos sinä et paranna vientiteollisuuden kilpailukykyä ja maksa valtionvelkaa. Tilanne on aina katastrofaalinen, sanonko paha. Nyt sinun tulee äyskäröidä. Reipastua. Talkoilla. Tehostaa. Tsempata. Jokaisen on annettava 110%.

 • Älä jätä lenkkiä väliin vaan jätä lenkki väliin, tilaa pizza ja kebab valkosipuliperunoilla ja käytä pizzaa syötävänä lautasena kebabille – 110 %!
 • Älä jätä valmistamatta slideja PowerPoint-presikseen vaan jätä läppäri himaan, kerää työmatkalta koiranpaskaa salkkuun ja kun esityksen pitäisi alkaa, heittele paska asiakkaiden päälle – 110 %!
 • Älä myöhästy koulusta, vaan polta koulu ja ala sekakäyttäjäksi – 110 %!
 • Älä käy suihkussa vaan sivele itsesi jauhelihalla, asetu makaamaan sadevesiviemäriin ja anna rottien järsiä ihosi pois – 110 %!

Takana ovat ne ajat, kun pystyit makaamaan valtion kupeella ja ahnain suin imemään sen verta. Alussa oli suo, kuokka ja risusavotta ja kun katsot junan ikkunasta, huomaat, että siellä ne ovat edelleenkin. Työttömyys on valinta, jota meillä ei ole varaa antaa sinun tehdä. Vesuri käteen maisteri, kuokkaan tartu kulttuurihippi, sillä otsasi hiessä on sinun leipäsi syömän. Kyykyyn, ylös! Jaksaa, jaksaa! Kaikki maksaa ja vasta työ vapauttaa.

 • Älä jää odottelemaan vihreää ylittäessäsi tietä vaan ammu itseäsi naamaan katuvaloissa – 110 %!
 • Älä mene sivariin, vaan mene armeijaan, hankkiudu keittiömieheksi ja paskanna metsäleirillä soppatykkiin – 110 %!
 • Älä keitä laihaa kahvia, vaan hanki laboratoriovehkeet ja keitä metamfetamiinia – 110%!
 • Älä saikuta krapulan takia, vaan virittele jo illalla mikroaaltouunin ovi niin, että voit työntää kädet sisään ja säteilyttää niitä vartin – 110 %!
 • Älä jonota hissiin vaan hankkiudu lentäjäkoulutukseen, kaappaa lentokone ja lennä suoraan viidenteenkymmeneen kerrokseen – 110 %!

Vai että paskatöitä? Että pitäisi palkalla elää? Sinua suomalaista työläistä laiskempia ovat ainoastaan norjalaiset. Te lusmuilevat tissiposket, sänkyynsyötetyt marisijat revitte meitä Kreikan kyiselle tielle. Tekemättömät työt rikkovat junan ikkunat, tunkeutuvat sisään ja kiertyvät Suomi-neidon povien päälle, kuristavat ja katkaisevat huoltosuhteen. Sinä ja Skeitti-Juuso-Ossi Nyman runkkaatte henkihieverissä huohottavalle neidolle kuten olette tottuneet tekemään huumetokkuraisena kotisohvalla lojuessanne, lonkeropornon pyöriessä 50″ taulutelkkareista. Miten kehtaatte! Eikö teitä saatana hävetä!

 • Älä laske auton jäteöljyjä nurmikolle, vaan hanki eurolla kaivosoikeudet, perusta hämäräperäinen louhos, säädä yli 100 miljoonaa euroa infratukea ja Finnveran lainaa, kuse hommat, laske toimimattomaksi tiedetyn prosessin myrkkyjätteet lähijärviin ja nosta bonuskierroksen rahat konsulttipalkkioina, kun valtio siivoaa saastat –110 %!
 • Älä pölli sammuneen asunnottoman kolehtikolikoita, vaan hankkiudu Helsingin kaupungin sosiaalitoimen johtajaksi, vekslaa hyville veljelle kriisimajoitusdiilit ilman kilpailutusta, kanavoi sossun masseja 4 miljoonaa Forenomille ja siirry sitten niille suojatyöpaikkaan bonuskierrokselle kun hommat käy liian lämpimiksi – 110 %!
 • Älä väärennä ostokuitteja kellarissa, vaan ota firmallesi konsernilaina 20% vuosikorolla, jemmaa rahat veroparatiiseihin, käännä voitto tappioksi ja nostele oheen vähän helvetisti yritystukia – 110%!
 • Älä tarjoa frendille bisseä, vaan puhu itsesi ministeriksi, hankkiudu valtionomistuksien peräsimeen ja kiellä valtionyhtiötä nostamasta syytettä frendin suhmuroinneista ja yhtiön varojen hassaamisesta – 110 %!
 • Älä luule rahvasta tyhmäksi vaan hankkiudu opetusministeriksi, leikkaa koulutusjärjestelmä riekaleiksi ja nautiskele aidosti tyhmän rahvaan kusettamisesta – 110 %!
 • Älä ole töykeä vanhukselle vaan perusta hoivapalveluyritys, valloita sotemarkkinat, alimitoita hoitohenkilökunta rajusti ja anna vanhuksen kuolla paskavaipan aiheuttamaan makuuhaavainfektioon samalla kun siemailet konjakkia Toscanassa – 110 %!

Työleiri 1 on perustettu Hailuotoon, juna hakee aamulla talkoistakieltäytyjät ja muut siniristilipullekusijat opettelemaan tarvittavaa tehokkuutta. Vuorineuvoksen pojillekaan ei ilmaiseksi rahaa annettu, sikoja kasvattivat perheen tiluksilla ja markan kilolta saivat, että oppivat rahan arvon. Kortit on nyt jaettu ja tästedes vellikulho tyhjennetään tyytyväisenä, jos sellaisen sattuu saamaan ja armonpaloja on turha ruikuttaa. Kansallinen velttoilu ja vastuuton lupon veto saa kertakaikkiaan riittää. Hyväntahtoisuutemme on loppu.


Sanat: Make Sund & Bunkkeri-eno
Kuvat: Bunkkeri-eno

(296 vierailua, 1 vierailua tänään)
Palautteesi on tärkeää, sillä se auttaa tekijöitä kehittymään. Scheißea!Aivan hyvä! (+6 pistettä, 6 äänestä)