Ihmisellä, raakulla ja kilpikonnalla on periaatteessa yhtäläiset mahdollisuudet rakentaa asumus käyttämällä ainoastaan kehojensa kykyä hyödyntää kasvien varastoima auringonsäteily ja pilkkoa ja parsia aineksia toisiin muotoihin. Tosin siinä missä kilppari rakentaa asumuksensa hiekan hämärissä parissa kuukaudessa ja raakuntoukkakin kiduskomsiossaan alle vuodessa, ihmisen tapauksessa hommaan menee hitusen pidempi aika ja se vaatii enemmän vaivannäköä.

Ensinnäkin kaikki rakennusmateriaaliksi kelpaava on säilytettävä tarkoin; pedi- ja manikyyrin jälkeen kynnenkappaleet tulee varastoida talteen kuten myös kaikki leikatut hiukset, kuolleet ihosolut, hammaskivi ja tietysti runsain ja nopeiten kerättävissä olevat rakennustarpeet, eli virtsa ja ulostukset. Ulosteet kuivataan auringossa valmiiksi tiilien muotoon. Virtsasta haihdutetaan neste ja jäljelle jäänyt kuona-ainepöly säilötään korvavahaan sekoitettuna käytettäväksi myöhemmin laastissa sitkeaineena. Hiukset ja kehon muut karvat tulee säilöä kuivassa ja mielellään erillään muista, sillä niistä valmistetaan köyttä, jolla sidotaan kynsipäällysteiset kattoulostepaanut. Lisäksi karvoista huovutetaan verhot, peitot, matot, pöytäliinat, sekä verellä värjätty tonttuaiheinen huoneentaulu joulupyhiksi.

Asialleen omistautunut, pitkäjänteinen materiaalintuottaja-rakentaja pystyy noin viidessätoista vuodessa pystyttämään ja varustamaan talon, josta olla ylpeä ja jonka varmasti tuntisi omakseen.

Mutta kaiken tuon vaivannäönkään jälkeenkään ei voida kieltää, etteikö asumus olisi varsin kelvoton kaikenlaiseen vieraiden kestitykseen. Kiinnostaisiko sinulla muka istuskella kiireettä kahvistelemassa ja korppua kastamassa tuollaisessa paikassa sen tekijän kanssa. Eipä minuakaan.

Hieman samalla tavalla kun on ehkä ihan perusteltua antaa asumuksensa eri materiaalien muodostamisen vastuu vaikkapa männyille, puuvillakasveille ja tulivuorille, koska ne ovat siinä eittämättä etevämpiä, ei ehkä kannattaisi luottaa myöskään ainoastaan omiin ja kaltaistensa oman paskan varaan muuraajien ajattelijankykyjen erehtymättömyyteen ja mutuiluihin rakentaessaan sitä vitun mielipidettään ja maailmankuvaansa.

(130 vierailua, 1 vierailua tänään)
Palautteesi on tärkeää, sillä se auttaa tekijöitä kehittymään. Scheißea!Aivan hyvä! (+3 pistettä, 3 äänestä)